Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:58

π. Νικόλαος Μανώλης: Τους είπε αιρετικούς…και αποτοιχίστηκε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατηγορώντας μητροπολίτες και Πατριάρχες που «πέφτουν ως ύαινες να με κατασπαράξουν», ο γνωστός από τις εκπομπές στου στο youtube κληρικός της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης ανακοίνωσε χθες την απόφαση του πως διακόπτει το μνημόσυνο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Ο κληρικός που έχει απασχολήσει στο παρελθόν μέχρι και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εξαιτίας των συνεχών συγκρούσεών του με τον μητροπολίτη Άνθιμο, μίλησε από τον άμβωνα του ιερού ναού όπου έχει τοποθετηθεί κάνοντας λόγο για «Ηρωική απόφαση της ευλογημένης διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου μου, της ευλογημένης αποτοίχισης από την αίρεση…».

Ο ιερέας που είπε στους πιστούς πως μόνο ο στρατός θα μπορέσει να τον βγάλει από την Εκκλησία είπε πως πήρε την απόφαση αυτή «Ώστε να προστατεύσω τον εαυτό μου και τα πνευματικά μου παιδιά από το μολυσμό της αίρεσης και το σχίσμα που εγκαθίστανται στη Θεσσαλονίκη με πρωτεργάτη τον κ. Άνθιμο».

Ο κληρικός που επι σειρά ετών βάλει κατά του διαλόγου μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κλιμάκωσε τις επιθέσεις του κατά του μητροπολίτη του αλλά και του συνόλου σχεδόν των πατριαρχών και μητροπολιτών , κατηγορώντας τους για αιρετικές διδασκαλίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αν και όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα έχει συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ