Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 22:16

Πτολεμαϊδος: “Η Παναγία έγινε το εργαστήριο της σωτηρίας του γένους των ανθρώπων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την τέλεση του μεθέορτου εσπερινού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο προσκύνημα της Παναγίας “Άξιον Εστί” στο Αιγάλεω.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πτολεμαίδος κ. Εμμανουήλ, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Παρά τη συγκινητική προσέλευση του κόσμου που κατέκλυσε τον Ναό, οι καιρικές συνθήκες και η συνεχής βροχόπτωση δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας.

Στον Θείο Λόγο που κήρυξε ο κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας ως γυναίκα, “που έγινε το εργαστήριο της σωτηρίας του γένους των ανθρώπων”.

Στη συνέχεια τόνισε πως “Σε κάθε Θεία Λειτουργία μνημονεύουμε το πρόσωπο της γυναίκας Αυτής που εκπροσωπεί όλες τις γυναίκες. Μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχει η λογική ως εξήγηση, παρά μόνο η πίστη. Πιστεύουμε χωρίς να γνωρίζουμε. Ο πόνος είναι βασικό συστατικό της πίστης. Ο πόνος γεννάει πίστη. Όσο πονάμε πιστεύουμε περισσότερο. Πίστη είναι να πιστεύεις στο απίστευτο”.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε, πως “Το πνεύμα του Θεού είναι έξω από κάθε ψέμα και αμαρτία. Δεν είναι λάθος ο Θεός το λάθος είναι σε εμάς”.

Λίγο πριν την απόλυση o κ. Εμμανουήλ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την παρουσία τους τον αντιδήμαρχο κ. Νικητάκη, τους δημοτικούς συμβούλους κ.Γκίκα, Ζαχαροπούλου και Μάνδρο, τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, καθώς και τα μέλη του συλλόγου Ποντίων Αιγάλεω, που αν και δεν έγινε η περιφορά, πλαισίωσαν την εικόνα της Παναγίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ