Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:42

Πτολεμαϊδος: “Η πίστη δεν είναι ούτε κραυγή, ούτε συλλαλητήριο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Αγίων Θεοδώρων στον ομώνυμο ιερό ναό στην περιοχή του Περιστερίου.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, με τη συνοδεία ιερέων της μητροπόλεως.

Εν συνεχεία εψάλη η Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην ομιλία του ο κ. Εμμανουήλ έκανε αναφορά στο οξύμωρο σχήμα που εμφανίζεται στην Εκκλησία και τη φράση “Χαίρε νύμφη ανύμφευτε”, που η ψυχρή λογική εκλαμβάνει ως ύστατο μύθευμα.

Έπειτα μίλησε για τη σιγή, βασικότερο στοιχείο και από τη νηστεία ακόμα, που πρέπει να έχει ένας καλός Χριστιανός. “Είναι προτιμότερο, λέγει, να τρως κρέας ακόμα και τις μέρες της νηστείας από το να κατατρώς τις σάρκες των συνανθρώπων σου”.

Συνέχισε, μάλιστα, τονίζοντας ότι “η πίστη μας είναι μία διαρκής κατάσταση σιγής μέχρι το τέλος της ζωής μας. Δεν είναι ούτε κραυγή, ούτε διαμαρτυρία, ούτε συλλαλητήριο”.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον π. Σπυρίδωνα Καζάνη αλλά και τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο για την πρόσκληση.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του ναού π. Σπυρίδωνας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Εμμανουήλ και τους ιερείς που έδωσαν το παρών στην πανήγυρη.

Ανήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ