Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:13

ΠτΔ: Σημαντική η συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την σημαντική συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και γενικότερα σε όλα τα ζητήματα της πατρίδας εξήρε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην συνάντηση που είχε για πρώτη φορά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι “Περάσαμε μια πρωτοφανή κρίση που δημιούργησε προβλήματα, μας ανάγκασε να αλλάξουμε δραματικά τις συνήθειές μας, την καθημερινότητά μας και απείλησε να διαταράξει και τις σχέσεις της Εκκλησίας με το ποίμνιό της ως ένα σημείο. Χάρις όμως στο κύρος και την υπευθυνότητα που σας διακρίνει αντιμετωπίστηκαν αυτές οι δυσκολίες και συμβάλατε και εσείς στο μέτρο των δυνάμεών σας να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας με τον καλύτερο για τον τόπο μας τρόπο”.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Εκκλησία στεκόταν διαχρονικά αρωγός στην Πολιτεία σε διάφορά θέματα, ενώ υπογράμμισε την σημασία του μηνύματος της αγάπης από την Εκκλησία.

“Η Εκκλησία πάντα έρχεται αρωγός της Πολιτείας, έχει γίνει και στο παρελθόν και γίνεται και τώρα, οσάκις η χώρα και οι πολίτες της το χρειάστηκαν. Και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό και στην οικονομική κρίση, προσπαθείτε πάντα να συμπαρασταθείτε στους κατατρεγμένους και σε όσους έχουν ανάγκη. Και εύχομαι ειλικρινά και εσείς προσωπικά, αλλά και η Εκκλησία στο σύνολό της να συνεχίσετε να μεταφέρετε αυτά τα μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους”.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “ΠΟΝΕΣΑΜΕ ΠΟΛΥ, ΟΜΩΣ ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ”

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επεσήμανε ότι όλη αυτή η περίοδος δημιούργησε ένα τραύμα που θα περάσει καιρός να επουλωθεί, όμως η Εκκλησία έπρεπε να πειθαρχήσει παρά τις ιδιαιτερες απαιτήσεις από απόψη ακολουθιών.

“Πονέσαμε πολύ και υποφέραμε. Και ξέρετε για εμάς, τους λειτουργούς, το να λειτουργεί κανείς με τις πόρτες κλειστές ή να αναγκάζεται να πει δυο λόγια προς τον λαό σε άδειες καρέκλες, είναι σκληρό πράγμα. Όμως και για τους κανόνες της Εκκλησίας και για τους νόμους του κράτους, υπέρτατος νόμος είναι ο άνθρωπος. Και τον άνθρωπο πρέπει να τον σεβαστούμε, πρέπει να τον υπηρετούμε. Και για την Εκκλησία ο άνθρωπος είναι ο σκοπός. Αν δεν υπάρχει ο άνθρωπος, δεν νομίζω ότι υπάρχει και η Εκκλησία”.

Ο κ. Ιερώνυμος τονισε ότι πάνω από όλα είναι η συνεργασία όλων των φορέων για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο. “Κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε, διότι δεν ξεχωρίζουμε την φροντίδα, πώς θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους περισσότερο. Και για να το γενικεύσουμε, δεν μπορούμε εμείς, και να θέλουμε, ούτε τον χρόνο να κοιτάξουμε, ούτε την πίστη, ούτε και τις ιδιαιτερότητες. Γι’ αυτό αυτός ο αγώνας είναι σκληρός και χρειάζεται, όπως λέμε πολλές φορές στους Δήμους και τις Κοινότητες που πηγαίνουμε, ότι είμαστε καταδικασμένοι να συνεργαστούμε με τις ιδιαιτερότητές μας, με τις δυσκολίες μας, αλλά και με τα ταλέντα που έχει κάθε χώρος”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ