Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 11:31

Πρόθεση συνεργασίας Εκκλησίας – Πολιτείας για το μεταναστευτικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος.

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να με δεχθεί σήμερα ο Μακαριώτατος και να μου δώσει την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί του προβληματισμούς, σκέψεις αλλά και τους σχεδιασμούς μας για το πώς μπορεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού /προσφυγικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ένα ζήτημα που έχει εσωτερική διάσταση, αλλά και εξωτερική» τόνισε ο υπουργός και σημείωσε ότι «οι λόγοι του, οι συμβουλές του και οι απόψεις του είναι πάντα πολύτιμες», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημαντική συμβολή και στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος υπογραμμίζοντας πως ότι υπάρχει μία συνεχής, αδιάκοπη και σταθερή συνεργασία που αποδίδει καρπούς.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί ότι θα είναι πρόβλημα ολόκληρου του αιώνος» και αναρωτήθηκε «τι κάνουμε τώρα;» απαντώντας πως «πρώτα από όλα δεν πρέπει να χάσουμε το θάρρος μας, δεύτερον χρειάζεται καλή οργάνωση, χρειάζεται συνεργασία, χρειάζεται πολύς κόπος. Η Εκκλησία είναι σε μία δύσκολη θέση γιατί όταν έρχεται στο σπίτι της ένας που πεινάει, ένας που είναι διωγμένος, ένας που δεν έχει τι να φορέσει δεν μπορεί να τον διώξει. Είμαστε υποχρεωμένοι από τη θέση μας να του δώσουμε ένα πιάτο φαγητό, να σταθούμε πλάι σε αυτόν τον άνθρωπο και τον πόνο του. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, όπως μπορούμε» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα σύνορα μας δεν είναι κάπου αλλού, «είναι εκεί στη θάλασσα» και εκεί πρέπει να ασκηθούν πιέσεις και από τους Ευρωπαίους και τους συμμάχους μας, εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη κι όχι η μάχη να δίνεται εδώ μέσα στην Ελλάδα. Χρειάζεται συνεργασία μεγάλη για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και ο καθένας να αναλάβει τον ρόλο που ταιριάζει στην αποστολή του».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ