Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:04

Πρόεδρος Ποροσένκο: Να δοθεί τέλος στην ύπαρξη “Ρωσικής Εκκλησίας” στην Ουκρανία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ανάγκη να μπει τέλος στην ύπαρξη της Εκκλησίας στην Ουκρανία η οποία “ευλογεί τον υβριδικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της ίδιας της Ουκρανίας” υπογράμμισε ο Πρόεδρος της χώρας Π. Ποροσένκο.

Όπως γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε “ας μας ακούσουν η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα και το Βατικανό. Είμαστε δεσμευμένοι να κόψουμε μέχρι τέλους τον δεσμό με τον οποίο η Ρωσία προσπαθεί απεγνωσμένα να μας κρατά δεμένους μαζί της. Είμαστε αποφασιμένοι να σταματήσουμε την αφύσικη και μη κανονική εξάρτηση της πλειοψηφίας των Ορθόδοξων Χριστιανών της χώρας μας με τη Ρωσική Εκκλησία”.

Ο κ. Ποροσένκο, σύμφωνα με το Interfax, κατά τη στρατιωτική παρέλαση για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, τόνισε ότι “ο χριστιανισμός ήρθε στην Ουκρανία από την μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και από το Κίεβο διαδόθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης. Ο χριστιανισμός στην Ουκρανία έχει περισσότερα από χίλια χρόνια ιστορίας καθώς και τις δικές του θεολογικές, λειτουργικές και εκκλησιαστικές παραδόσεις”.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι η απόδοση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας δεν αποτελεί μόνο θρησκευτικό ζήτημα αλλά ακόμη ένα στρατηγικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας και έναν σημαντικό παράγοντα της ανεξαρτησίας της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ