Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:49

Πρωτοχρονιά και κοπή βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου εορτάστηκε η δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου.

Στην πρώτη Θεία Λειτουργία για το νέο έτος προεξήρχε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης πλαισιωμένος από τους εφημέριους του ναού.

Ο κ. Κλήμης στο μήνυμά του αναφέρθηκε στις πτυχές της ζωής του Μεγάλου Βασιλείου και στην προσφορά του στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “Πρέπει να κατανοήσουμε και να πιστέψουμε ότι είμαστε πλασμένοι για την αιωνιότητα. Η παρούσα ζωή μας είναι το φυτώριο που κάποτε θα μεταφυτευθεί στο φυτώριο του Παραδείσου. Ο Μέγας Βασίλειος μας προτρέπει να σπεύσουμε γεμάτοι καρπούς αγαθούς και έργα μετανοίας να μεταφυτευθούμε στον οίκο του Κυρίου.”

Στο πραγματοποιήθηκε η δοξολογία και κοπή βασιλόπιτας, ενώ ο Μητροπολίτης Περιστερίου μοίρασε τα κομμάτια στον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη τους δημοτικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους της περιφέρειας Αττικής και του Ερυθρού Σταυρού.

Στο τέλος της θεία λειτουργίας, ο κ. Κλήμης μοίρασε φαγητό σε απόρους της ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ