Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:34

Πρωτοποριακό κοινωνικό ιατρείο από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Την λειτουργία ενός νέου κοινωνικού ιατρείου το οποίο σκοπό έχει να στηρίζει τους πολίτες που έχουν ανάγκη, εγκαινίασε η Μητρόπολη Μυτιλήνης στο κέντρο της πόλης.

Το νέο κοινωνικό ιατρείο της Μητροπόλεως Μυτιλήνης φέρει το όνομα του αείμνηστου καθηγητή μαστολογου Γεώργιου Ασημακόπουλου ο οποίος εθελοντικά σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μυτιλήνης είχε αφιερώσει την ζωή του στην υπηρεσία των ανθρώπων συμμετέχοντας σε πάνω από 50 ιατρικές αποστολές σε ολόκληρη τη Λέσβο, κατά τη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν πάνω από 500 γυναίκες.

Ιδιαίτερα πρωτοποριακό για τα δεδομένα του κοινωνικού ιατρείου της Μητρόπολης Μυτιλήνης είναι το γεγονός πως ύστερα από συμφωνία με τον διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του Ιατρικού κέντρου Αθηνών κ. Γεώργιο Κούστα θα γίνονται ειδικές εξετάσεις από την συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα η οποία θα καταγράφει τους ασθενείς που εξετάζονται, στο πρωτόκολλο μελέτης για την πρόληψη του διαβητικού ποδιού.

Στην τελετή του αγιασμού που τέλεσε ο έτερος ιεράρχης του νησιού, ο μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος παρακολούθησαν οι καθηγητές ιατροί από το Ιατρικό κέντρο Αθηνών κ. Γεώργιος Κούστας διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του Ιατρικού κέντρου Αθηνών και ιδρυτής της κλινικής Διαβητικού ποδιού, η κα. Αθηνά Στούπη διευθύντρια Λοιμοξιολόγος Ιατρικού κέντρου Αθηνών, ο κύριος Ευάγγελος Ευσταθίου Γενικός Χειρουργός, ο κ. Μιχαήλ Δέρπαπας Χειρουργός Μαστολόγος, ο κ. Αλέξανδρος Δέρπαπας Μαιευτήρας Γυναικολόγος- Ουρογυναικολόγος, ο κ. Μάριος Μαραγγάκης Παιδοχειρουργός, η επιστημονική ομάδα του κυρίου Κούστα καθώς και ο υιός του αειμνήστου καθηγητού Γεωργίου Ασημακόπουλου, Ιωάννης Ασημακόπουλος, ο οποίος μέσα σε κλίμα συγκίνησης, έκανε τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας του ιατρείου μαζί με τον μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ