Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:48

Ξεκίνησε το προσκύνημα του Ι. Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας στην Αθήνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Να προσκυνήσουμε το Λείψανο με ορθή πίστη, αυτή που μάθαμε και βιώνουμε καθημερινά στην Ελλάδα”  τόνισε κατά την υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας ο επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθους λαού  η ενορία του Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου υποδέχτηκε το τεμάχιο του Ι. Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας από το Άγιον Όρος όπου βρίσκεται.

Η υποδοχή έγινε νωρίς το απόγευμα στο προαύλιο χώρο του ναού από τον επίσκοπο κ. Θεοδώρητο και την συμμετοχή φιλαρμονικής μπάντας αλλά και ομάδας προσκόπων.

Ο κ. Θεοδώρητος προέτρεψε τους πιστούς να προσκυνήσουν με πίστη το ιερό λείψανο της Αγίας και να εναποθέσουν τα προβλήματά τους σε αυτό για να τα απαλύνουν.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σαξαμπάνης εκφράζοντας τα αισθήματα όλης της ενορίας υπογράμμισε την μεγάλη ευλογία της κομιδής του ιερού λειψάνου στους δύσκολους καιρούς μας σε συνδυασμό μάλιστα με την πανήγυρη του ναού ευχαριστώντας όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της μεταφοράς του λειψάνου.

Μετά την υποδοχή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου κ. Θεοδώρητου.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον ναό του Αγίου Αρτεμίου μέχρι 30 Οκτωβρίου και καθημερινά θα τελείται Θ. Λειτουργία και ιερά παράκληση προς την Αγία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ