Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:57

Προς υπογραφή τα Προεδρικά Διατάγματα για Σιάτιστα, Περιστέρι και Γλυφάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Τον δρόμο για το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να υπογραφούν πήραν τα Προεδρικά διατάγματα που ολοκληρώνουν και νομικά τις διαδικασίες εκλογής των νέων μητροπολιτών Σισανίου, Γλυφάδας και Περιστερίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info, της σύνταξης και της προώθησης των Προεδρικών Διαταγμάτων στην Προεδρία της Δημοκρατίας προηγήθηκαν δύο σοβαρές εμπλοκές μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες όμως ξεπεράστηκαν.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, οι νέοι μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, Γλυφάδας Αντώνιος και Περιστερίου Κλήμης θα κληθούν σύντομα από την Προεδρία προκειμένου να προχωρήσουν στην προβλεπόμενη από την Καταστατικό Χάρτη Διαβεβαίωσή τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά οι τρεις μητροπολίτες θα ενθρονιστούν στις έδρες τους ώστε να αναλάβουν και επίσημα τα καθήκοντά τους.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Τις ημέρες που ακολούθησαν την εκλογή του νέου μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου υπήρξε έντονη κινητικότητα σε νομικό επίπεδο αφού τρεις πολίτες, με προσφυγές τους στο Υπουργείο Παιδείας, ζήτησαν την μη έκδοση του ΠΔ, ζητώντας την επανάληψη της διαδικασίας εκλογής.

Ανάμεσα στους τρεις πολίτες είναι ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των κεντρικών οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος και μια πολίτης η οποία ζει και εκκλησιάζεται στη Βάρη.

Κοινή πεποίθηση και των τριών προσφευγόντων είναι πως η εκλογή του κ. Αντωνίου είναι άκυρη διότι δεν ήταν εγγεγραμμένος στον κατάλογο των προς αρχιερατείαν εκλογίμων εφόσον ήταν Τιτουλάριος.

Το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο προσέφυγαν φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, πως δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν θέμα χρόνου την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εξαιρετικά σύνθετη και ευαίσθητη υπόθεση την οποία παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τόσο εντός της Εκκλησίας όσο και αρκετοί πολιτικοί και νομικοί κύκλοι.

Οι τρεις προσφυγές: (πατήστε πάνω στις σελίδες για να δείτε ολόκληρο το αρχείο)

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ