Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:48

Προικοννήσου: Το έργο της Εκκλησίας είναι να αδειάζει την κόλαση και να γεμίζει τον Παράδεισο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την ευχαριστιακή σύναξη και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κορυφώθηκαν οι εορτασμοί των Αγίων ενδόξων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή του Κολωνού.

Προεστώς των εκδηλώσεων ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ με συλλειτουργούς του, τους εφημερίους του ναού και προσκυνητές ιερείς.

Με έναν συγκινητικό λόγο του ο Μητροπολίτης Ιωσήφ, έφερε μνήμες από την Βασιλίδα των πόλεων που άνθησε και μεγαλούργησε υπό την ηγεσία ευσεβών βασιλέων και αυτοκρατόρων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Κάποτε για την Ορθοδοξία αποτελούσε εορτών εορτή και πανήγυρις πανηγύρεων, η εορτάζουσα βασιλεύουσα η Κωνσταντινούπολη. Όλος ο Ελληνισμός και η ρωμιοσύνη τιμά και ευλαβείται τον μέγα γενάρχη και πατέρα της, Μέγα Κωνσταντίνο. Με το όνομα Κωνσταντίνος πέρασαν άλλωστε 11 Αυτοκράτορες. Στην καρδιά μας έμειναν όμως ο πρώτος και ο τελευταίος. Ο Μέγας Κωνσταντίνος και ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος ο τελευταίος πρόμαχος και υπερασπιστής της πόλεως των ιερών μας παραδόσεων.”

Ο κ. Ιωσήφ μίλώντας για το έργο του Μεγάλου Κωνσταντίνου είπε ότι “τάχθηκε από τον Θεό να βγάλει την Εκκλησία από τις κατακόμβες, να γίνει στύλος της ορθοδοξίας και να δημιουργήσει ένα κράτος στο οποίο, τον πρώτα λόγο δεν θα έχουν τα οικονομικά αλλά θα έχει η ευσέβεια, η πίστη, ο Χριστός και το Ευαγγέλιο”.

Τόνισε μάλιστα ότι “Σήμερα αυτά τα ιδανικά και οι αξιες θεωρούνται δευτερεύοντα. Η πίστη εάν δεν εμπαίζεται, λογοκρίνεται. Η Εκκλησία εάν γίνεται ανεκτή, γίνεται για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο. Τα συσσίτια, την περίθαλψη αρρώστων, ορφανών και γερόντων. Αυτά δεν είναι δουλειά της Εκκλησίας, είναι το πάρεργο της Εκκλησίας”, ενώ συνέχισε εμφατικά λέγοντας πως “Το έργο της Εκκλησίας είναι να δώσει Χριστό και να σώσει ψυχές. Να πάρει ανθρώπους από τα δίχτυα του διαβόλου και να τους φέρει εν μετανοία, στην αγκαλιά του Χριστού. Το έργο της Εκκλησίας είναι να παίρνει τους λύκους και να τους κάνει αρνιά, τους κόρακες να τους κάνει περιστέρια, τους αμαρτωλούς ανθρώπους να τους κάνει αγγέλους. Το έργο της Εκκλησίας είναι να αδειάζει την κόλαση και να γεμίζει τον Παράδεισο. Αυτό το γνώριζε καλά ο Μέγας Κωνσταντίνος και γι αυτό τον λόγο στερέωσε το έργο της Εκκλησίας με την σύγκλιση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου”.

Ο κ. Ιωσήφ έκλεισε την προσλαλιά του με την ευχή “Σήμερα που γιορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας μητέρας του και θαυμάζοντας το όλο έργο τους, ας ευχηθούμε ολο το έθνος και η ρωμιοσύνη να είναι ευσεβές ποίμνιο, γνήσια τεκνα της Εκκλησίας, μιμητές Χριστού όπως ήταν και εκείνοι.”

Ο προϊστάμενος του ναού π. Κλήμης Φιλίππου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη που λάμπρυνε με την παρουσία του και τον λόγο του τις εορταστικές εκδηλώσεις την ενορίας, μιας ενορίας που, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Μητροπολίτης “είναι λαϊκή συνοικία και διακρίνεται για την ευσέβειά, την ανθρωπιά της και την αγάπη της για την Εκκλησία”.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ