Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:11

Προικοννήσου: “Βιάστηκαν μερικοί να συκοφαντήσουν την μεγάλη μας Σύνοδο. O Θεός ας τους συγχωρήσει”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Mε δυναμικό λόγο ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Προικοννήσου Ιωσήφ προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας λειτουργίας στον εορτάζοντα ναό της Αγίας Μαρίνας στην Αρτέμιδα.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε από νωρίς τον περικαλλή Ναό, για να προσευχηθεί και να συμπανηγυρίσει την πολιούχο και προστάτιδα της περιοχής.

Ο κ. Ιωσήφ, προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχου κ. Νικολάου, έκανε λόγο για την πρόσφατη Σύνοδο, που διεξήχθει στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, τον περασμένο μήνα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “δεν μαζευτήκαμε εκεί, για να διακηρύξουμε κάτι καινούριο ή διαφορετικό από όσα ειπώθηκαν στην πρώτη Σύνοδο, αλλά για να τα επιβεβαιώσουμε. Βέβαια σε αντίθεση με το παρελθόν, διαπιστώσαμε πως έχουν προκύψει σύγχρονα προβλήματα, όπως αυτό του κατακερματισμού της ορθοδοξίας”.

Ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου συνέχισε λέγοντας ότι “τείνουμε να γίνουμε ομοσπονδία αυτοκέφαλων εκκλησιών και όχι ενιαίο σώμα, όπως οφείλουμε να είμαστε”, ενώ τόνισε με νόημα πως “βιάστηκαν μερικοί να συκοφαντήσουν και να βλασφημήσουν την Αγία &  Μεγάλη μας Σύνοδο, ο Θεός ας τους συγχωρήσει”.

Ο κ. Ιωσήφ στο ίδιο μήκος κύματος είπε ότι “Εμείς πήγαμε με σκοπό να γνωριστούμε και να συζητήσουμε όλα εκείνα που διδαχθήκαμε από τους Πατέρες μας. Έβλεπες ανθρώπους από όλα τα μήκη της γης, αποκαλώντας ο ένας τον άλλο αδελφό. Με πνεύμα αγάπης προς όλο τον κόσμο, ακόμα και προς αυτούς που δεν είναι ορθόδοξοι, ούτε χριστιανοί, διότι το καθήκον της αληθείας, δεν αναιρεί το καθήκον της αγάπης. Συγχωρούμε τους αμαρτωλούς, γιατί κανένας δεν θεωρεί τον εαυτό του αναμάρτητο”.

Κλείνοντας, τόνισε πως: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όσα συμβαίνουν, στον κόσμο γύρω μας. Ίσως έλθουν και κοντά μας, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ακόμα και για τη θυσία της ζωής μας. Ζούμε πλέον σε πολύ απαιτητικούς καιρούς, γι’αυτό πρέπει να αναγγενηθούμε πνευματικα, να στερεωθούμε στην πίστη και στην ευσέβεια. Να είμαστε μια λαμπάδα θυσίας και αγάπης σε τούτο το μεγάλο σκοτάδι”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ