Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:30

Προηγιασμένη στον Λαγκαδά τέλεσε ο μητροπολίτης Τρίκκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων ετέλεσε το πρωί της Τρίτης 5 του μηνός Απριλίου εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.

Εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος προ της Απολύσεως της Λειτουργίας ανέπτυξε δι’ ολίγων μεστών και πνευματικών λόγων τη σχέση αγάπης που πρέπει να αποκτήσουμε με τον Κύριο μας, έχοντας ως πρότυπο τον Βίο και το Μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας, της οποίας η Σεπτή Κάρα αυτές τις ημέρες ευρίσκεται εις την επαρχία μας.

Η Αγία Βαρβάρα, υπογράμμισε εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αγάπησε εξ όλης της καρδίας της τον Χριστό και ευατόν έδωκε υπέρ Αυτού, ενώ εμείς Τον καλούμε Κύριο αθετώντας και παρακούοντας τις εντολές Του, ονοματίζοντάς τον μόνο με τα χείλη μας ενώ η καρδία μας πόρρω απέχει απ’ Αυτού.

Καταλήγοντας τη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την μεγάλη πνευματική ευκαιρία και ευλογία που δίνεται σε όλους μας αυτό το χρονικό διάστημα της παρουσίας του πολυτίμου αυτού θησαυρίσματος στην Μητρόπολη μας, ενώ τέλος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να κομίσει την Κάρα της Αγίας Βαρβάρας προς πνευματική αναψυχή των πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ