Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:05

Προεόρτια της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη μητρόπολη Μαντινείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την 14η Σεπτεμβρίου με κατάνυξη και δέος η Εκκλησία µας εορτάζει και πανηγυρίζει την παγκόσμιο Ύψωση του Τιµίου και Ζωοποιού Σταυρού και καλεί εμάς τα πνευµατικά της παιδιά να προσέλθουμε µε ευλάβεια και να ασπασθούμε το Τίµιο Ξύλο πάνω στο οποίο έχυσε το αίµα Του για τις αµαρτίες µας ο Θεάνθρωπος.

Χαρά και φόβο αισθανόµαστε στην καρδιά καθώς προσεγγίζουμε τον Τρισµακάριστο Σταυρό.
Χαρά για τη σωτηρία που έφερε στον κόσµο,
φόβο για τις αμαρτίες που ακόµα φωλιάζουν στο είναι µας.

Όμως µε την πίστη, ότι ο Τίµιος Σταυρός είναι «Χριστιανών η ελπίς» δειλά- δειλά πλησιάζουμε το Μυστήριό του και µε γνήσια ευλάβεια γονατιστοί µπροστά του ψελλίζουμε: «Συ µου σκέπη κραταιά υπάρχεις … αγίασόν µε τη δυναµεί σου, ίνα πίστει και πόθῳ, προσκυνώ και δοξάζω σε».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος, την παραμονή της εορτής, Κυριακή 13η Σεπτεμβρίου 2015, το πρωί τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τα προεόρτια της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας, ενώ το εσπέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού, όπου κήρυξε τον Θείο Λόγο, επ’ ευκαιρία της μεγάλης Εορτής του Τιμίου Σταυρού, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Επάνω Χρέπας Μαντινείας όπου πλήθος ευλαβών προσκυνητών και αρχόντων του τόπου συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις λαμβάνοντας την χάρη του Πανσεβάσμιου Άγιου Ξύλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ