Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:38

Προβληματισμός του Αρχιεπισκόπου για το προσφυγικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τον προβληματισμό του για το προσφυγικό εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αθλητισμού και Ενσωμάτωσης της Βαυαρίας Joachim Herrmann.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε τη σημασία του προβλήματος που διαρκώς μεγαλώνει, δημιουργεί αβεβαιότητα ενώ διερωτήθηκε “πού ακριβώς είναι τα σύνορα της Ευρώπης;».

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις προσπάθειες ανακούφισης από την πλευρά της Ελλαδικής Εκκλησίας λέγοντας ότι «ανθρωπίνως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, κυρίως τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, αλλά το πρόβλημα έχει διογκωθεί και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί μόνο από μας», ενώ έκανε λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων από την υπόλοιπη Ευρώπη και για έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, επισημαίνοντας πως υπήρξε περίοδος, κατά την οποία καθημερινά προσφέρονταν περισσότερες από 55.000 μερίδες φαγητού μόνο στα όρια της Αρχιεπισκοπής, ενώ ευχαρίστησε τους Έλληνες της Γερμανίας αλλά και τον Γερμανικό λαό για τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Ο υπουργός συμφώνησε με τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το προσφυγικό, ενώ επεσήμανε ότι τα σκληρά μέτρα που επεβλήθησαν ήταν μονόδρομος προκειμένου να μην αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

«Ο Γερμανικός λαός έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ελλάδα», σημειώνοντας πως «πολλές Ελληνικές κυβερνήσεις δεν κράτησαν τους κανόνες έναντι των εταίρων τους και η τήρηση των κανόνων είναι πολύ βασική. Ο ελληνικός λαός, βέβαια, δεν είναι υπαίτιος για αυτές τις εξελίξεις, αλλά η εναλλακτική να αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στην δραχμή θα οδηγούσε σε μία καταστροφή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ