Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 20:38

Πούτιν και Όρμπαν συναντήθηκαν με τους χριστιανούς ηγέτες της Μ. Ανατολής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την κατάσταση που επικρατεί εις βάρος των χριστιανικών πληθυσμών της Μέσης Ανατολής είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σήμερα στη Βουδαπέστη οι των χριστιανικών Εκκλησιών της Συρίας σε συνάντηση που είχαν με τον ο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

«Είμαστε πολιτικοί και θέλουμε να σας ρωτήσουμε τι πραγματικά πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περιοχή, ποιες είναι οι ανάγκες σας, οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν» είπε χαρακτηριστικά στους αρχηγούς των Εκκλησιών ο Ούγγρος πρωθυπουργός με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η συνάντηση.

PHOTO: Γραφείο Τύπου Κρεμλίνου

Ο Ρώσος Πρόεδρος που τόνισε την προσήλωση της χώρας του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με στόχο την επιστροφή της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή σημείωσε πως «παρά το γεγονός ότι η Μέση Ανατολή είναι το λίκνο του Χριστιανισμού, βλέπουμε τώρα την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκεί οι Χριστιανοί…».

Οι δυο ηγέτες στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους συζήτησαν για ενεργειακά θέματα αλλά και για την ουρανική πολιτική κρίση.

Το τελευταίο διάστημα η Ουγγαρία έχει έρθει πολύ κοντά με την Ρωσία προκαλώντας προβληματισμό τους εταίρους της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ