Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 13:33

Πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Όσιο Λουκά – Επέτειος εκλογής του Ιερωνύμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στη Μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία, έναν τόπο με τον οποίο διατηρεί ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς, γιόρτασε και φέτος την επέτειο της εκλογής του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στον Άγιο που οφείλει την εκλογή του ως Αρχιεπίσκοπο, όπως έχει δηλώσει παλαιότερα ο κ. Ιερώνυμος βρέθηκε και συμπροσευχήθηκε κατά τον πολυαρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θηβών κ. Γεώργιος. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο στο ιερό βήμα συμπροσευχήθηκαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτης καθώς και ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Γέροντας Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτης Θηβών μίλησε με αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον πνευματικό πατέρα του, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως ο οποίος με πνευματικά λόγια αναφέρθηκε στον Όσιο Λουκά και τα θαύματά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι η Εκκλησία σε συνεργασία με την πολιτεία, μαζί σαν οικογένεια έκαναν το καθήκον και με την αγάπη για τον Όσιο Λουκά δημιουργήθηκαν όλα αυτά στην μητρόπολη. “Ότι καλό κάναμε το κάναμε όλοι μαζί σε συνεργασία με την πολιτεία και είναι το παράδειγμα για να συνεχίσουμε μπροστά”.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ευχηθούν στον Αρχιεπίσκοπο για την ένατη επέτειο από την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ