Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:44

Ποιμαντική επίσκεψη στη Νότια Γαλλία του Μητροπολίτη Εμμανουήλ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη στη Νότια Γαλλία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ από τις 9-12 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης, στην περιοχή του Σολάν, όπου ετέλεσε τα Θυρανοίξια του νέου Καθολικού της Μονής (μετόχιο της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους). Η Ηγουμένη Υπαντία μετά της αδελφότητος, οι τοπικές αρχές και Ορθόδοξοι της περιοχής, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος κατά τη Θεία Λειτουργία συνεχάρη τις αδελφές για το σημαντικό έργο τους.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου, μετέβη στην πόλη του Εξ (Aix en Provence) όπου ετέλεσε τα Εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού των Αρχαγγέλων. Πρόκειται για παλαιό ναό του 18ου αιώνα, παραδοσιακής γαλλικής αρχιτεκτονικής, ο οποίος αγοράσθηκε και ανακαινίσθηκε πλήρως. Πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τους κτήτορες και ενθάρρυνε τους πιστούς της περιοχής να συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο στη νέα τους ενορία.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασσαλίας, του πρώτου ναού της Ι. Μητροπόλεως που ιδρύθηκε το 1824, όπου προέβη στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Σεβαστιανού Garnier, τον οποίο επίσης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ