Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:08

Πλειάδα αρχιερέων στα oνομαστήρια του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκαν σήμεραστην Καλαμάτα τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στον Όρθρο και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κοζάνης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Σουηδίας κ. Κλεόπα, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Περιστερίου κ. Κλήμεντος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, Λήμνου κ. Ιεροθέου και των Επισκόπων Αβύδου κ. Κυρίλλου και Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Μητροπολίτες Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος και ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Αβύδου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του εορτάζοντος Άγίου, αλλά και στην προσωπικότητα του οικείου Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος με την σειρά του, ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν για να ευχηθούν στα ονομαστήριά του, ενώ επέδωσε 4 νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τέλος, ο εορτάζων Μητροπολίτης δέχθηκε ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και το ποίμνιό του.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε, μεταξύ αυτών Ιερείς, εκκλησιαστικά συμβούλια, κατηχητικά σχολεία, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Μεσσηνίας, τοπικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, για τον Μητροπολίτη το δώρο του Κατηχητικού Σχολείου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, μια γκραβούρα της ιστορικής Σμύρνης, καθώς ο κ. Χρυσόστομος έλκει την καταγωγή του από την Σμύρνη.

Ο Μητροπολίτης εγκαρδίως ευχαρίστησε το ποίμνιό του για την τιμή, το σεβασμό και την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ