Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:29

Πλήθος προσκυνητών στον Άγιο Νικόλαο στα Σπάτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στα Σπάτα γιορτάζει και δεκάδες πιστοί καταφτάνουν ανήμερα της γιορτής του στο μοναστήρι, έχοντας περπατήσει χιλιόμετρα νωρίτερα, για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα που φυλάσσεται εκεί.

Οι προσκυνητές έρχονται με τα πόδια, έχοντας ξεκινήσει από διάφορα μέρη της Ηλείας και της Αχαΐας για να φτάσουν στην μονή και να εκπληρώσουν το τάμα που έχουν τάξει στον Άγιο.

Ο Άγιος με την σειρά του τους έχει δώσει όλες αυτές τις ώρες δύναμη για να συνεχίσουν την πορεία τους και να τραβήξουν τον ανήφορο προς το βουνό, σε έναν δρόμο που συμβολίζει ίσως και την κατεύθυνση της πίστης μας που μας ωθεί να φτάσουμε στην κορυφή, όχι για να δούμε τον κόσμο με ένα διαφορετικό μάτι, αλλά για να συναντήσουμε τον Θεό.

Ο Άγιος είναι μαζί με τους πιστούς και η μαγιάτικη φύση δίνει στον δρόμο των προσκυνητών το άρωμα των λουλουδιών και των δέντρων, έτσι ώστε η προσπάθεια τους, παρά τις δυσκολίες και τον κόπο που έχει, διανύοντας τόσα και τόσα χιλιόμετρα, να αναδεικνύει τη μαγεία της δύναμης και της πίστης του ανθρώπου, στοιχεία που όταν καταφέρνει και τα συνδυάζει μεταξύ τους, τότε είναι ικανός να ξεπεράσει το κάθε εμπόδιο.

Η δύναμη, άλλωστε, με την βαθύτερη έννοια της προέρχεται μέσα από την πίστη και χωρίς αυτή θα ήταν δύσκολο να υπάρξει από μόνη της.

Το αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς αυτό από τις εικόνες που συλλαμβάνει φτάνοντας στο μοναστήρι. Ηλικιωμένοι που με δυσκολία περπατούν, έχοντας το μπαστούνι τους δίπλα τους, να έχουν διανύσει νωρίτερα τόσα χιλιόμετρα. Γυναίκες που φτάνουν μπουσουλώντας στα γόνατα στο μοναστήρι για να μπουν έτσι στον ναό και να ανάψουν το κερί για να προσκυνήσουν.

Είναι στιγμές ιερές, μοναδικές, μια συναρπαστική εμπειρία ζωής για τους προσκυνητές που εκπλήρωσαν και φέτος το τάμα τους στον Άγιο. Η Μονή πανηγυρίζει και αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ύστερα από αρκετές δεκαετίες συλλειτουργούν ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, κ. Γερμανός και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Δημητρόπουλος

Πηγή: patrasevents.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ