Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:10

Πλήθος πιστών στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο Θεσπρωτίας άγιο Δονάτο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

H λιτανεία λειψάνου και της εικόνας του αγίου Δονάτου, επισκόπου Ευροίας, όπου συμμετείχε πλήθος κόσμου, έγινε στην Παραμυθιά

για τον προστάτη και πολιούχο της Θεσπρωτίας, προς τιμή της μνήμης του οποίου έλαβαν χώρα διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις το διήμερο 29 και 30 Απριλίου. Στον εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας την Κυριακή 29 Απριλίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, που πλαισιωνόταν από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Βελισσάριο Σάντα, τον ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιο Ντελή και από πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως.

Η λιτανεία, που ακολούθησε ανέδειξε πνευματικά, για έναν ακόμη εορτασμό, τη μορφή του αγίου Δονάτου. Ακολούθησε το Χριστό και τον αγάπησε με όλη του την καρδιά. Και γι’ αυτό Εκείνος αναγέννησε την ύπαρξή Του με το Άγιο Πνεύμα. Έτσι έγινε άνθρωπος του Θεού. Άνθρωπος ασύγκριτης προσφοράς. Αξιώθηκε να κάνει θαύματα. Και μυστικά τον παρακάλεσαν οι πιστοί να μεσιτεύσει, ώστε να δώσει ο Κύριός μας να αναστηθούν οι ψυχές μας και να αναστηθεί και η κοινωνία μας. Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 30 Απριλίου, εψάλη όρθρος και θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό Παραμυθιάς, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Τίτου, συμπαραστατουμένου από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντιγόνη Φίλη, οι δήμαρχοι Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, Φιλιατών Σπύρος Παππάς, οι τοπικές αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές κ. ά.

Ηλίας Μάκος / katoci.blogspot.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ