Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 7:23

Πλήθος πιστών στην πανήγυρη του Οσίου Δαυίδ στις Ροβιές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πληθωρική παρουσία των πιστών από όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδος μας πανηγύρισε η Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, την μνήμη του προστάτου και εφόρου της Οσίου Δαυΐδ.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Ι. Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Δαυΐδ, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, με την συμμετοχή πολλών κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, όπως και της ακμάζουσας Αδελφότητος.

Στην ομιλία του ο κ. Δαμασκηνός, με έναυσμα την θαυμαστή παρουσία των προστατών Αγίων της Ι. Μονής και του μακαριστού γέροντος Κυρίλλου, ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά του ενάρετου Μοναχού, ο οποίος με την αφιέρωσή του στο Χριστό και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, ποθεί το ουράνιο κάλλος και γίνεται φως για τους άλλους ανθρώπους μέσα από το παράδειγμά του και την αγάπη του προς εκείνους, όπως δίδαξε ο Όσιος Δαυΐδ, συνέχισε ο Άγιος Ιάκωβος και διαφύλαξε ο γέροντας Κύριλλος.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού, ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού στο μοναστήρι και την συγκίνηση του για την πολυπληθέστατη παρουσία των πιστών προσκυνητών, ενώ συνεχάρη τον άγιο Καθηγούμενο π. Γαβριήλ και τους αδελφούς της Μονής, την χορωδία των αγίων ιεροψαλτών “Βυζαντινοί Υμνωδοί”, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη, καθώς και όλους τους διακονήσαντες την Ιερά Μονή για την αγαθή έκβαση της πανηγύρεως.

Κατά την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, με συλλειτουργό τον Μητροπολίτη Χαλκίδος.

Ο κ. Δαμασκηνός, επίσης, κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους πολυάριθμους πιστούς αναπτύσσοντας το αποστολικό ανάγνωσμα “Πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμων και υπείκετε· αυτοί γαρ αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών υμών ως λόγον αποδώσοντες”, ενώ η πάντα φιλόξενη Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ επεφύλασσε για όλους τους προσκυνητές, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Τόπου μας, και τις δύο ημέρες, ζεστή φιλοξενία και διανομή ευλογημένου φαγητού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ