Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:52

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του Μητροπολίτη Κορωνείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

Πολλοί κληρικοί, μοναχοί, μοναχές και λαϊκοί κατέκλυσαν την Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ρούφ, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος, με τίτλο “Εκ του αγαθού θησαυρού – καινά και παλαιά ” από τις Εκδόσεις “Αρμός”.

Ένα απάνθισμα κηρυγμάτων και ομιλιών κυρίως κατά την τριακονταετή διακονία του στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, αλλά και περιλήψεις κηρυγμάτων σε διάφορους ναούς όπως αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες. Με αυτό τον τρόπο το κήρυγμα δεν πλέον είναι μια ομιλία για το Ευαγγέλιο, αλλά κήρυγμα του ίδιου του Ευαγγελίου.

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πολλοί Αρχιερείς. Διακρίναμε τον εκπρόσωπο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεο, Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Τριφυλίας κ.Χρυσόστομο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Θηβών κ. Γεώργιο, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Ζακύνθου κ. Διονύσιο, Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Άρτης κ. Καλλίνικο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος καθώς και Αρχιμ. Νικόλαος Ιωαννίδης, Καθηγητές Πανεπιστημίου. Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Α. Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν με γλαφυρότητα, που γοήτευσε τους ακροατές οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίται Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Πινακούλιας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε ότι “οι Εκ του αγαθού θησαυρού λόγοι του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονα αποτελούν πράγματι μια εκ του αγαθού προερχομένη κατάθεση πλουσίου θεολογικού και εκκλησιαστικού πνεύματος, μιας ευγενούς και δυναμικής θρησκευτικής φυσιογνωμίας. Είναι ένα θησαύρισμα της πολυετούς κηρυκτικής διακονίας, ενός αξίου ποιμένα προς το χριστεπώνυμο εκκλησιαστικό του ποίμνιο, το οποίο φιλεί και υπό του όποιου φιλείται”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος “ο διαπρύσιος κήρυκας του Θεού Παντελεήμων Καθρεπτίδης, επιχειρεί μια πρωτότυπη και εμπνευσμένη ερμηνευτική προσέγγιση ψαλμών του Θεού. Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ακολουθεί τις εξελίξεις και αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ο άμβωνας του Μητροπολιτικού Ναού και το ραδιόφωνο, παραχώρησαν την θέση τους στο διαδίκτυο. Έτσι ο πάντα νέος στην ψυχή και τα οράματα ιεροκήρυκας του αειμνήστου Μητροπολίτη Τρίκης & Σταγών Διονυσίου, απέκτησε έναν νέο άμβωνα, τις ιστοσελίδες”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους εκλεκτούς παρουσιαστές, όλους τους παρευρεθέντες, ιδιαιτέρως τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και όλως ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο, τον οποίο και παρακάλεσε με τις “πάντα εύστοχες – όπως είπε – σκέψεις του”, να ολοκληρώσει την σύναξη.

O κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τους παρουσιαστές του πονήματος ιδιαιτέρως για τις εύστοχες και πρωτότυπες παρατηρήσεις τους, καθώς και οι τρεις όπως είπε “είναι δυνατοί ομιλητές”. Στον Μητροπολίτη Κορωνείας ευχήθηκε να έχει την ίδια δύναμη και να συνεχίσει το κηρυκτικό του έργο, με ζωντάνια όπως τον γνωρίσαμε τα πρώτα χρόνια, καθώς όπως είπε “τον χρειαζόμαστε”.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ