Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:48

Περιστερίου: “Τον Παράδεισο δεν τον γεμίζουν οι καλοί χριστιανοί, αλλά οι μετανοημένοι αμαρτωλοί”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου “Απόψε δεν ήρθαμε εδώ γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι. Ο σκοπός της Μεταμορφώσεως είναι να μεταμορφωθουμε πνευματικά. Τον Παράδεισο δεν τον γεμίζουν οι καλοί χριστιανοί, αλλά οι μετανοημένοι αμαρτωλοί”.

Κάλεσμα πνευματικής ανάτασης απηύθυνε απόψε στους παρευρισκομένους πιστούς, ο Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης στο κατάμεστο παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ζούμπερι.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κλήμης τόνισε πως “Η υπαρξιακή μας προοπτική είναι να πραγματώσουμε το κατ’ εικόνα στο καθ’ ομοίωσιν”, ενώ συμπλήρωσε ότι “Εάν θέλουμε να μεταμορφωθούμε πνευματικά και να γίνουμε κοινωνοί του ακτίστου φωτός στα έσχατα, πρέπει να έχουμε την πίστη του Πέτρου, την θυσία του Ιακώβου και την αγάπη του Ιωάννη. Αν δεν είμαστε άνθρωποι της θυσίας και της ταπεινώσεως και δεν έχουμε βαθιά πίστη στο Χριστό, πρόσωπο Θεού δεν προσεγγίζουμε και παράδεισο δεν βλέπουμε, όση καλοί άνθρωποι και αν είμαστε”.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Μεταμορφώσεως στους γύρω δρόμους με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Νέας Μάκρης, όπου συμμετείχαν ιερείς από της όμορες ενορίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ