Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 10:57

Περιστερίου σε νέο κληρικό: “Μείνε μακρυά από κακέκτυπα ιερωσύνης που στηρίζονται στο χρήμα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την πρώτη του χειροτονία από την στιγμή που ενθρονίστηκε μητροπολίτης Περιστερίου, τέλεσε σήμερα το πρωί ο κ. Κλήμης.

Ο μητροπολίτης κ. Κλήμης ιερούργησε στον Καθεδρικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα, όπου τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Κολιπέτσα, διακόνου του Καθεδρικού Ναού.

Στην χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος κληρικός μίλησε περί του μυστηρίου της ιερωσύνης και του δέους που διακατέχει κάθε νέο ιερέα που εισέρχεται στην ιερωσύνη.

Από την πλευρά του ο κ. Κλήμης αναφέρθηκε στα χαρίσματα του π. Κωνσταντίνου, την ταπεινότητα, την πραότητα, την εργατικότητα, το χαμόγελο, την ανεξικακία, την φιλομάθεια και την υπακοή προς τον Επίσκοπο.

Αναφερόμενος στον νέο κληρικό είπε πως “Περίμενες 5 χρόνια αυτή την στιγμή. Νοσταλγούσες αυτή την ημέρα, διψούσες την αγία ιερωσύνη, λαχταρούσες τον τόπο της Θείας Επαγγελίας. Μέσα σου δεν άσκησε καμία ανασταλτική επίδραση ο εντυπωσιακός διάκοσμος της υλιστικής εποχής”

Πρόσθεσε επίσης “Έφτασε λοιπόν η μεγάλη ημέρα για σένα. Η Πύλη άνοιξε και το χέρι στου Επισκόπου σου είναι έτοιμο να σε οδηγήσει στο εσώτερο του καταπετάσματος και σε λίγο στα χοϊκά χέρια σου θα κρατήσεις τον συνέχοντα παλάμη την κτίσιν. Από σήμερα η οικογένειά σου θα είναι η άγκυρα της ιερατικής σου ζωής και διακονία”.

Κάλεσε τον νέο κληρικό να έχει πρώτυπο ιερωσύνης τους νέους οσίους που ανέδειξε η Εκκλησία. “Στηρίξου στον Επίσκοπό σου. Μαθήτευσε και εμπνεύσου από τους Πατέρες της Εκκλησίας, ιδιαίτερα από τις σύγχρονες αγιασμένες μορφές του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία, του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και τον Αγίου Νικολάου του Πλανά”.

Ο κ. Κλήμης τόνισε στον νέο κληρικό τον σκοπό της ιερωσύνης, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. “Κάθε μετοχή σου στην Θεία Ευχαριστία είναι ανάβαση στη δόξα του Θαβώρ, είναι συμμετοχή στον Μυστικό Δείπνο και στο Γολγοθά. Να προχωράς με ζήλο ιερό και να απομακρύνεσαι από τα τυχόν κακέκτυπα της ιερωσύνης, που στηρίζονται στην κοσμική δύναμη και χτίζουν πάνω στο ιερό χρήμα. Μείνε μακρυά από αυτούς και από αυτά”.

Στον τέλος της Θεία Λειτουργίας ο μητροπολίτης επαίνεσε τον νέο πρεσβύτερο για την υπακοή και την αφοσίωσή του, απονέμοντας του το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου, τοποθετώντας τον εφημέριο στον Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών όπου και θα συνεχίσει να διακονεί.

Ο νέος κληρικός μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των ενοριτών που κατέκλυσαν το ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ