Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:21

Περιστερίου: “Ο Χριστός μας καλεί να ξεδιψάσουμε με το ύδωρ το ζων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την αγία μεγαλομάρτυρα και ισαπόστολο Φωτεινή της Σαμαρείτιδα τιμησαν με κάθε επισημότητα οι Αθηναίοι στον φερώνυμο ιερό ναό στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Της πανηγυρικής Θείας Λετουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του ναού π. Μάξιμο Κάππα και π. Προκόπιο Μπούμπα.

Ο κ. Κλήμης, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της συνάντησης του Κυρίου με μια Σαμαρείτιδα γυναίκα στο φρέαρ του Ιακώβ τόνισε πως “Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μερικές ημέρες χωρίς τροφή. Χωρίς νερό όμως δεν μπορεί να ζήσει. Το νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό στον πλανήτη. Εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουμε τα υλικά αγαθά σε αφθονία, αλλά πεινάμε και διψάμε πνευματικά. Είναι ξεραμένη η ψυχή μας αφού δεν ξεδιψά από το ύδωρ το ζων που είναι ο Χριστός”.

Αναφέρθηκε στους νέους ανθρώπους λέγοντας “πως γεμιζουν την ζωή τους με υποκατάστατα και καταφεύγουν στο αλκοούλ, στις ουσίες και σε περιπλάνηση σε χώρες μακρινές και αιρετικές ομάδες. Κι ενώ διψά η ψυχή τους, δεν ξεδιψάν με το ύδωρ το ζων και μένουμε πεινασμένοι και διψασμένοι μέσα στο σκοτάδι”.

Τέλος κάλεσε τους πιστούς να ξεδιψάσουν με το ύδωρ της ζωής που είναι ο Χριστός και να μιμηθούν την αγία Φωτεινή που έγινε και μεγαλομάρτυς και ισαπόστολος.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κλήμη που και φέτος αποδέχθηκε την πρόσκληση και παρευρέθηκε στους εορτασμούς της ενορίας, όπως κάνει τα τελευταία 20 χρόνια.

Το απόγευμα στις 6 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Μητροπολίτης Περιστερίου στον πανηγυρικό εσπερινό της Αγίας Φωτεινής Ιλισσού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ