Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:59

Περιστερίου: “Ο Χριστός δεν κατοικεί σε ακάθαρτη φάτνη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σε πνευματική προετοιμασία για να υποδεχθούν τον Ιησού Χριστό κάλεσε τους πιστούς ο μητροπολίτης Περιστερίου. Ο κ. Κλήμης από τον ιερό ναό αγίου Αντωνίου Περιστερίου, τόνισε πως πρέπει ο καθένας μας να καθαρίσει την δική του “φάτνη”, γιατί σε ακάθαρτη φάτνη δεν κατοικεί ο Χριστός.

Ο μητροπολίτης Περιστερίου χοροστάτησε στον εσπερινό των εγκαινίων που τελέστηκε απόψε στο ναό του πολιούχου Αγίου Αντωνίου, μετά την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο.

Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι ελοχεύει ο κίνδυνος αν δώσουμε στα Χριστούγεννα χαρακτήρα κοσμικό με έμφαση στη διασκέδαση και την καλοπεραση, τότε θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα χωρίς τον Χριστό. “Ο Χριστός θα λείπει από τον χώρο της καρδιάς μας, γιατί πως θα κατοικησει ο Χριστός σε μια καρδιά γεμάτη αγκαθια από την αμαρτία;”.

Τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία, παραμονές των Χριστουγέννων να τελούνται τα εγκαίνια του περικαλλούς ναού του πολιούχου της Μητροπόλεως.

Ο κ. Κλήμης επαίνεσε τους ιερείς του ναού πρωτοπρεβύτερο Παντελεήμονα Μαρκαντωνάκη και αρχιμανδρίτη Ισίδωρο Στεφανάτο και τους συνεργάτες τους, για τις ριζικές αλλαγές που πραγματοποίηθηκαν στο ναό καθώς και όσους συνεβαλαν στον ευπρεπισμό του ναού.

Στο τέλος μοίρασε σε όλο το εκκλησίασμα τα ημερολόγια της νέας χρονιάς που είναι αφιερωμένα στον Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως.

Αυριο θα τελεστούν τα εγκαίνια διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης από τον Μητροπολίτη κ. Κλήμη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ