Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:33

Περιστερίου: “Ο Χριστός δεν είναι φορέας μικροβίων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε η μνήμη του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, στον ομώνυμο ιερό ναό, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτη κ. Κλήμεντος.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς έκανε αναφορά στο θαύμα που τέλεσε ο Άγιος Θεόδωρος απέναντι στη μόλυνση που επιχείρησε να προκαλέσει ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, συνδέοντάς το, με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τον μολυσματικό ιό, που πλήττει πολλές χώρες παγκοσμίως, ανάμεσα τους και τη δική μας.

“Αν δε σεβόμαστε τη φύση, εκείνη μας εκδικείται. Ο Άγιος Θεόδωρος απέτρεψε τη μόλυνση από τον Ιουλιανό τον Παραβάτη. Σήμερα τι θα γίνει;”,

Ενώ αναφορικά με όσα ιλαρά ακούγονται περί μετάδοσης του ιού μέσω της θείας κοινωνίας εξεμάνη, λέγοντας “Όσοι δεν πιστεύουν και φοβούνται, να μην κοινωνήσουν ποτέ. Είναι βλασφημία να λέμε ότι θα μολυνθούμε από τη θεία κοινωνία. Ο Χριστός είναι φορέας μικροβίων;”.

Έθεσε μάλιστα το ερώτημα “στη Σπιναλόγκα και τον Άγιο Σάββα ποιός κοινωνούσε τους ασθενείς; Κανένας ιερέας δεν ασθένησε κατά αυτό τον τρόπο”.

Κλείνοντας, επέστησε την προσοχή όλων τονίζοντας “καθημερινή ατομική υγιεινή και να μη φοβόμαστε να κοινωνήσουμε. Με την πίστη μας στο Χριστό και το θαύμα του Αγίου Θεοδώρου θα μας διαφυλάξει υγιείς και αυτή τη φορά, αρκεί να σεβαστούμε τους όρους υγιεινής”.

Ο εφημέριος του ναού π. Σπυρίδων Καζάνης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την παρουσία του στην πανήγυρη. Λίγο προ της απολύσεως, όπως συνηθίζεται κατά το έθιμο, ευλόγησε το κόλυβο του Αγίου, το οποίο εν συνεχεία μοιράστηκε στους πιστούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ