Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 13:24

Περιστερίου: “Κάντε φίλους σας τους αγίους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Κάλεσμα στους πιστούς να αγαπήσουν τους αγίους της Εκκλησίας και να τους επικαλούνται σε κάθε στιγμή της ζωής τους, έκανε ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης.

Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Ραφαήλ στο Περιστέρι ο κ. Κλήμης αναφέρθηκε στους σύγχρονους αγίους της Εκκλησίας αλλά και τους σήμερα τιμώμενους αγίους αναργύρους Κύρο και Ιωάννη, το άγιο νεομάρτυρα Ηλία τον Αρδούνη και τον όσιο Αρσένιο τον εν Πάρω που τιμάται ιδιαιτέρως η μνήμη του στο ναό αυτό.

Τόνισε πως “όλοι οι άγιοι είναι τα μυρίπνοα πνευματικά άνθη και αποτελούν μια πνευματικη ανθοδέσμη που καλλιεργεί και προσφέρει καθημερινά σε εμάς ο Ουράνιος Πατέρας μας.

Έκλεισε το κήρυγμά του τονίζοντας “Αγαπήστε τους αγίους. Κάντε φίλους σας του αγίους της Εκκλησίας, που είναι φάροι φωτεινοί στον καθημερινό μας αγώνα”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η λιτάνευση της εικόνας πέριξ του ναού με την συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών, ενώ ο κ. Κλήμης συνεχάρη τον εφημέριο του ναού π. Αστέριο Ριμπάκη και τους συνεργάτες του για την διοργάνωση της πανήγυρεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ