Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:08

Περιστερίου: “Η τάση να θες να είσαι κάποιος, δημιουργεί ένα άσχημο προσωπείο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στον ομώνυμο ναό του Περιστερίου. Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η παράκληση προς την Αγία και εν συνεχεία ο Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμη, παρουσία πολλών ιερέων της μητροπόλεως και δεκάδων πιστών.

Στην ομιλία του ο κ. Κλήμης αναφέρθηκε στην ταπείνωση λέγοντας ότι “Η βασική προϋπόθεση για να μπούμε στην τρίτη εβδομάδα των νηστειών, είναι η βίωση της ανθρώπινης μηδαμινότητας, ως έκφραση ταπείνωσης. Για να βαδίσουμε τις επόμενες εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε τίποτα. Πρέπει να κενώσουμε την ψυχή και το σώμα μας από τα πάθη και τις επιθυμίες. Ο Χριστός δεν ζητά από τους μαθητές του ούτε πτυχία, ούτε ιδιαίτερα σωματικά προσόντα. Τους θέλει μηδενισμένους από πλευράς ερεισμάτων αυτού το κόσμου.”

Συμπλήρωσε επίσης ότι “Ο άνθρωπος είναι μηδαμινός μπροστά στον Θεό. Μόνο όταν ο άνθρωπος αδειάζει από τα υποτιθέμενα προσόντα του, γεμίζει από την Χάρη του Θεού. Αν είσαι γεμάτος από τα δικά σου, επίγεια προσόντα, τότε δεν υπάρχει χώρος για τον Θεό”.

Κλείνοντας, ο μητροπολίτης Περιστερίου είπε ότι “Η τάση του να θες να είσαι κάποιος, δημιουργεί ένα άσχημο προσωπείο του εαυτού μας το οποίο μας απομακρύνει από την Θεό. Χωρίς την Χάρη του Θεού, ο άνθρωπος είναι ένα τίποτα. Μέσα από την διαδικασία της ταπείνωσης, φτάνει ο άνθρωπος στον Θεό”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ