Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:46

Περιστερίου: “Έργο των Αγγέλων είναι να δοξολογούν τον Θεό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Χρήστος Λαρισσαίος Με ανάμεικτα συναισθήματα, λόγω της σημερινής εκδημίας του μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστομου, αλλά με μεγάλη ευλάβεια εόρτασαν την Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στον πανηγυριζοντα Καθεδρικό ναό Ταξιαρχών Μάσχα Περιστερίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης συμπαραστούμενος από πλειάδα ιερέων της μητροπόλεως. Παρέστη και ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης με τους συνεργάτες.

Ο κ. Κλήμης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο έργο των Αγγέλων που είναι να δοξολογούν τον Θεό, να υπηρετούν τον άνθρωπο αλλά και να μεταφέρουν τα μηνύματα του Θεού στους ανθρώπους.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας. Συγκινητική στιγμή της λιτάνευση όταν ένα άρρωστο αγοράκι πλησίασε να λάβει ευλογία από τον μητροπολίτη ο οποίος το αγκάλιασε και το ευλόγησε.

Με την επάνοδο της πομπής ο κ. Κλήμης ενημέρωσε το εκκλησίασμα για την εκδημία του μακαριστού προκατόχου του, ενώ κατά την είσοδο της εικόνας στο ναό τέλεσε τρισάγιο τον μακαριστό πρωην Περιστερίου Χρυσόστομο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ