Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:11

Περιουσιακά στοιχεία εκποιεί η Εκκλησία της Κύπρου για να καλύψει το χρέος της

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων προχωρά η Εκκλησία της Κύπρου για να απαλειφθεί το χρέος της προς τις τράπεζες, το οποίο – σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο- ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Κάναμε συμφωνίες με τις τράπεζες και είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε κάποια περιουσία, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Χρυσόστομος.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ότι η Εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και ήδη υπάρχουν διάφορα σχέδια. Ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα. Για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα η Εκκλησία πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή.

Για την επένδυση στη Γεροσκήπου της Πάφου, είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επενδυτή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, ενώ προγραμματιζόταν να αρχίσει η επένδυση έως το τέλος του έτους, εντούτοις προέκυψαν νομικά προβλήματα, και η επένδυση θα καθυστερήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, ο κ. Χρυσόστομος είχε κάνει λόγο για Ούγγρο επενδυτή και επένδυση ύψους επτά δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ