Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:47

Περίλαμπρη η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανωλαρος Τη μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εορτάζει ο ομώνυμος ναός στον Ίλιον.Της σημερινής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Ιλίου, παρουσία πλήθους πιστών.

Ο κ. Αθηναγόρας στον λόγο του μίλησε για τον Τόπο των Αγίων.

“Όλοι οι Άγιοι βρίσκονται στον ουράνιο Ναό, στη βασιλεία του Θεού. Αυτοί οι οποίοι θυσιάστηκαν βρίσκονται στον ουράνιο Ναό και λατρεύουν τον Θεό ακατάπαυστα. Ο Χριστός είναι μέσα τους, βρίσκεται μαζί τους και είναι η σκηνή που τους καλύπτει. Στον Παράδεισο. Εκεί όπου ξεκίνησε η ανθρώπινη ιστορία. Ο Θεός πρωτοπαρουσιάστηκε δίπλα στους ανθρώπους στον Παράδεισο. Όμως, αυτή η παραδείσια ευτυχία, ησυχία και ηρεμία καταστράφηκε καθώς ο πρώτος άνθρωπος δεν θέλησε να βρίσκεται κάτω υπό την σκέπη του Θεού. Διάλεξε τον δικό του δρόμο. Η πρώτη κατασκήνωση του Θεού στον Παράδεισο. Η Δευτέρα κατασκήνωση του Θεού στη Γη. Όλοι μας βρισκόμαστε στον Ναό του Θεού και τον λατρεύουμε στον Θρόνο του, την Αγία Τράπεζα, όπου θα καθίσει και θα θελήσει να σκηνώσει τον καθένα από εμάς. Να κατοικήσει μέσα στον καθένα από εμάς. Ο Θεός διαρκώς θα πορεύεται, θα γεννάται, θα έρχεται στον καθένα από μας και θα προσδοκά να είμαστε στον Ναό Του, να τον λατρεύουμε, να τον υμνούμε και να δεχόμαστε Χάρη αντί Χάριτος, δύναμη αντί δυνάμεως για να πορευόμαστε μαζί με τους Αγίους, προς την Βασιλεία του. Εκεί όπου είναι και η Αγία Βαρβάρα. Τότε, θα σκηνώσει πραγματικά ο Θεός στις ψυχές και στις καρδιές μας.”

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ιλίου απέμεινε στον κ. Θωμά Τσαντίλα, μέλος του Μητροπολιτικού συμβουλίου, την ύψιστη τιμή της Μητρόπολης Ιλίου, το μετάλλιο του Αγίου Βλασίου, για την πολυετή προσφορά του στο Μητροπολιτικό συμβούλιο και την διοίκηση της Μητροπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ