Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 8:09

Περίλαμπρα τα εγκαίνια στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου πολιούχου Περιστερίου τα εγκαίνια επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης του περικαλλούς ναού της πόλης.

Στον όρθρο και τα Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Στο μήνυμά του ο μητροπολίτης Περιστερίου υπογράμμισε ότι “Τα Χριστούγεννα φέρνουν τό Θεό στή γῆ μας. Ο Εμμανουήλ δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, είναι “μεθ΄ ἡμῶν”. Καί όμως τί τραγική αντίθεση! Ενώ ο Χριστός είναι “μεθ΄ ἡμῶν” σέ πολλούς ἀνθρώπους εἶναι ο μεγάλος άγνωστος”. Κάλεσε τους πιστούς “Τα φετινά χριστούγεννα να αποτελέσουν αφετηρία ενός πνευματικού αγώνα για γνησιότερες σχέσεις με τον Εμμανουήλ”.

Επαίνεσε και παλι τους εφημερίους του ναού, πρωτοπρεβύτερο Παντελεήμονα Μαρκαντωνάκη και αρχιμανδρίτη Ισίδωρο Στεφανάτο και τους συνεργάτες τους, για τις ριζικές αλλαγές που πραγματοποίηθηκαν στο ναό καθώς και όσους συνεβαλαν στον ευπρεπισμό του ναού.

Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης προς αυτούς αλλά και τους ενορίτες, τους απένειμε τον Σταυρό του Μητροπολίτη Περιστερίου Κλημεντος, ενώ χειροθέτησε πνευματικό τον αρχιμανδρίτη Ισίδωρο Στεφανάτο.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ