Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:29

Παύει να είναι αργία για τα σχολεία η εορτή των Τριών Ιεραρχών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) δεν θα αποτελεί πλέον αργία για τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Σε διάταξη, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», προβλέπεται ότι η 30η Ιανουαρίου κάθε έτους,  ημέρα της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας.

Η διάταξη αυτή ισχύει για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι ενιαίος και ίδιος για όλα τα σχολεία.

Αντί της αργίας, προβλέπεται την ημέρα των Τριών Ιεραρχών η πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Τριών Ιεραρχών και της εν γένει προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

ΠΗΓΗ: esos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ