Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:33

Πατριαρχική παρουσία στην πανήγυρη της Αναλήψεως Βόλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την παρουσία του Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β’, λαμπρύνονται οι φετινές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως Κυρίου Βόλου.

Ο προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ο οποίος βρίσκεται στον Βόλο, προσκεκλημένος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ και του Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, καλωσόρισε τον Πατριάρχη κ. Θεόδωρο, αναφερόμενος στο ένδοξο παρελθόν της Αλεξανδρινής Εκκλησίας: «Αναλογιζόμαστε ότι έχουμε εν μέσω ημών τον διάδοχο των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας και Αγίων Πατριαρχών Αλεξανδρείας, Αθανασίου του Μεγάλου, Κυρίλλου, Ιωάννου του Ελεήμονος. Η Αλεξάνδρεια παρέμεινε διαχρονικά κοιτίδα του Ελληνισμού και ένας από τους κατ’ εξοχήν χώρους της γόνιμης και καρποφόρου συνάντησης της χριστιανικής πίστης και της ελληνικής σκέψης…», ενώ τόνισε το ελπιδοφόρο μέλλον της Ορθοδοξίας στην Μαύρη Ήπειρο: «είσθε, Μακαριώτατε, ο Πατριάρχης της Μαύρης ηπείρου, της αχανούς και πολυπρόσωπης Αφρικής. Εάν ο χριστιανισμός συρρικνώνεται σήμερα στην Ευρώπη, στην ήπειρό Σας γνωρίζει αλματώδη διάδοση. Προΐστασθε, Μακαριώτατε, της κατ’ εξοχήν ιεραποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που μεταφέρει το μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας στις ποικιλοτρόπως ταλαιπωρημένες αφρικανικές ψυχές. (…) Στην Αφρική, όπως και στην Ασία, βρίσκεται το μέλλον του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας. Γνωρίζουμε ότι, έχοντας επίγνωση της σύγχρονης πραγματικότητας, αναλώνετε τις δυνάμεις και τα χαρίσματα με τα οποία Σας έχει προικίσει ο Θεός, κυρίως δε το πράον, μειλίχιον και αγαπητικόν της προσωπικότητός Σας, ώστε να ανταποκριθείτε στο ιστορικό αυτό καθήκον του ευαγγελισμού των αφρικανών αδελφών μας…».

Ακολούθως ο κ. Ιγνάτιος απένειμε στον κ. Θεόδωρο την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ως ελάχιστη αναγνώριση των μεγάλων υπηρεσιών που προσφέρει σε σύνολη την Ορθόδοξη Εκκλησία και ως μικρή ανταπόδοση της επισκέψεώς Του.

Στην αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος, με συγκίνηση ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο για την απονομή της Ανωτάτης Τιμητικής διάκρισης και αναφέρθηκε στους δεσμούς αγάπης και φιλίας, που τον συνδέουν μαζί του από χρόνων πολλών.

Εξέφρασε δε και την ευγνωμοσύνη του για την πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρει η Μητρόπολη Δημητριάδος στα Ιεραποστολικά Κλιμάκια της Αφρικής, μέσω του Ιδρύματος «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης», ενώ αναφερόμενος στην Δεσποτική εορτή, επεσήμανε ότι «η Ανάληψη δεν είναι χωρισμός, αλλά υπόσχεση ότι δεν μείναμε ορφανοί. Διότι, αν ο Χριστός βρίσκεται στον ουρανό, τότε, αν Τον πιστεύουμε, αν ελπίζουμε σε Αυτόν και αν Τον αγαπούμε, είμαστε κι εμείς μαζί Του».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους πέριξ του Ναού δρόμους, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, παρουσία στρατιωτικού αγήματος, εκπροσώπων παραδοσιακών Σωματείων, με τις χαρακτηριστικές φορεσιές και πλήθους λαού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ