Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 4:38

Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Σάββα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και ο Πατριάρχης Σερβίας κ Ειρηναίος, τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στην κρύπτη της Μνημειακής Εκκλησίας του Αγίου Σάββα στο Βράκαρ.

Συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ & Λιουμπλιάνας Πορφύριος οι Επίσκοποι Μπάτσκας Ειρηναίος, Ζίτσης Ιουστίνος και Σβορνικίου & Τούζλας Φώτιος και ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Στέφανος. Εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιος και Πηλουσίου Νήφωνας, ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Δανιήλ.

Μετά την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας, πραγματοποιήθηκε επίσημη προσφώνηση του Μακαριωτάτου κ.κ.Ειρηναίου και η παρασημοφόρηση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ.Θεοδώρου, με το Ανώτατο Παράσημο της Σερβικής Εκκλησίας, του Τάγματος του Αγίου Σάββα Α΄ Τάξεως και η προσφορά προς αυτόν Ιερού εικονίσματος του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.

Επίσης, ο Μακαριώτατος κ.κ.Ειρηναίος, τίμησε την συνοδεία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τους Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιο, Πηλουσίου Νήφων και τον Αρχιγραμματέα κ.Δανιήλ, με το παράσημο του Αγίου Σάββα Β΄ Τάξεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ