Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 7:41

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην γενέτειρα του Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Διπλή χαρά για την Μητρόπολη Λαοδικείας.

Η πρώτη χαρά οφείλεται στην παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη στην γενέτειρά του. Η δεύτερη χαρά στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Αθανασίου.

Σήμερα το πρωί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο όποιο όμως δεν προεξήρχε ο νέος Μητροπολίτης Λαοδικείας Αθανάσιος, αλλά ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης.

Συμμετείχαν Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου και Βοηθοί Επίσκοποι.

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην έννοια της αγιότητας και πώς να το επιτύχει στην πνευματική μας ζωή.

“Τι είναι η αγιότητα και ποιος είναι ο άγιος; Άγιος είναι ο Θεός και όλοι όσοι πλησιάζουν και γνωρίζουν στον Θεό και ο καθένας από εμάς πρέπει να ρωτήσει τον εαυτό Του, είναι Άγιος; Η απάντηση είναι όχι.

Δεν υπάρχει άγιος, αλλά αγιασμένος όταν λειτουργεί το θέλημα του Κυρίου, επειδή η αγιότητα είναι το τέλος της χριστιανικής μας ζωής. Ο αληθινός άνθρωπος σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας είναι ο Άγιος και γι ‘αυτό πρέπει να είμαστε φυσικοί.

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “η αγιότητα δεν είναι εξωτερική εμφάνιση, αλλά ηθική πρακτική, εσωτερική καθαρότητα και φως από την καρδιά και το μυαλό”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ