Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 3:30

Πατριαρχείο Μόσχας: Απρέπεια οι δηλώσεις του Αρμένιου κληρικού για το Άγιο Φως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ρωσική Εκκλησία αμφιβάλλει για την ευπρέπεια του Αρμένιου κληρικού που μίλησε ενάντια στη θεία φύση και το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Interfax o Γραμματέας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, π. Αλέξανδρος Βόλκοφ θεωρεί περίεργες τις δηλώσεις από έναν κληρικό της Αρμενικής Εκκλησίας, Σαμουήλ Αγκογιάν, ο οποίος είπε ότι είδε τρεις φορές προσπάθησε να δει το θαύμα, αλλά οι πατριάρχες ανάβουν κεριά από λαμπτήρα πετρελαίου στην Εκκλησία του Αγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα μυστικό στην Αγία Φωτιά.

“Τέτοιες δηλώσεις ειδικά από έναν εκπρόσωπο του μη Ορθόδοξης Εκκλησίας ηχούν περίεργες και μας μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για την ευπρέπεια των ανθρώπων που τις κάνουν”, δήλωσε ο π. Αλέξανδρος στη Interfax-Religion .

Ο ιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας θεωρεί τη δήλωση περίεργη, καθώς θεωρητικά, οποιαδήποτε γεγονότα της πνευματικής ζωής μπορούν να αντιμετωπιστούν με κριτική και δυσπιστία.

“Η κάθοδος του Αγίου Φωτός είναι ένα μεγάλο γεγονός για εκατομμύρια πιστούς που ενισχύουν την πίστη τους και τους υποστηρίζουν, και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες μοιράζονται τη χαρά της”, δήλωσε ο γραμματέας του Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας υπενθυμίζοντας ότι το Άγιο Φως μεταφέρεται με ειδική πτήση στις Ρωσικές Ορθόδοξες εκκλησίες κάθε χρόνο”.

Ο Αρμένιος κληρικός είχε προβεί σε δηλώσεις σε εβραϊκό κανάλι στις οποίες δήλωνε πως “ο Θεός δεν κάνει θαύματα απλά και μόνο για να χαροποιήσει τον κόσμο. Εγώ προσπάθησα τρεις φορές να δω το θαύμα και δεν είδα τίποτα. Εδώ πρέπει να φανεί ως θαύμα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ