Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:45

Πατριάρχης Θεόδωρος: «Οι εκκλησίες μας δεν έκλεισαν. Οι καμπάνες κτυπάνε παντού…»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Οι εκκλησίες μας δεν έκλεισαν. Οι καμπάνες κτυπάνε παντού…» ήταν τα συγκινητικά λόγια του Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, στην υποδοχή των εκατό και πλέον αιγυπτιωτών που ήρθαν στην Αλεξάνδρεια με το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ».

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής αναφέρθηκε στην ιστορία του Παλαίφατου Πατριαρχείου, σε ό,τι έχει σχέση με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, τις Ελληνικές εκκλησίες που ακόμα λειτουργούν στην πόλη του Μ. Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στα Ελληνικά Κοιμητήρια, στην παροικία, τους φορείς και τα Σωματεία της.

Ο κ. Θεόδωρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Αίγυπτο και τον Αιγύπτιο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την προστασία που παρέχει στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, ενω μίλησε για το μέλλον του Πατριαρχείου που είναι στην Αφρική και παρακάλεσε όλους τους Αιγυπτιώτες να μιλούν στα παιδιά και τα εγγόνια τους για την Χώρα του Νείλου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για τη θερμή υποδοχή και τόνισε πως «Η Αλεξάνδρεια είναι στην καρδιά μας και εσείς, ως ο Πατριάρχης της αγάπης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ