Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:02

Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς αγιορείτες “Ο Πατριάρχης σας αγαπά απεριορίστως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την αγάπη του προς του αγιορείτες πατέρες και μοναχούς εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαιος.

Ο προακαθήμενος της Ορθοδοξίάς κατά την αναχώρησή του από το Άγιον Όρος απευθύνθηκε με θερμά λόγια προς τους αντιπροσώπους των μονών του Αγίου Όρους, σε ηγουμένους και μοναχούς της Ιερής Κοινότητος.

«Αγιορείται πατέρες, σας αγαπώμεν πολύ. Ο Πατριάρχης σας αγαπά απεριορίστως. Ζητεί να είστε δίπλα του εις τον αγώνα, τον οποίο δίδει, έν αληθεία και Ορθοδόξω μαρτυρία. Είμεθα οι δικοί σας, είσαστε οι δικοί μας(…)Αφήνομε την καρδία μας παλλόμενη πλησίον του αγώνος και των τιμίων ιδρώτων ενός εκάστου εξ υμών. Να είστε βέβαιοι ότι υπάρχετε εις τας προσευχάς και εις τας προς Κύριον εντεύξεις και ικεσίας του επισκόπου σας, ο οποίος είναι και ο ελέω Θεού Πατριάρχης του γένους».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μοναχούς να διδάσκονται από τους παλαιότερους πατέρες για να γίνονται καλύτεροι στον δρόμο που ακολουθούν.

«Μοναχός άνευ υπακοής και άνευ εξαγορεύσεως των λογισμών γίνεται εις τας περισσοτέρας, αν όχι σε όλας τας περιπτώσεις, παίγνιο του πειρασμού» είπε ο κ. Βαρθολομαίος και πρόσθεσε:

«Να στηρίζεστε εις τον Κύριον και την Εκκλησία. Είναι η αληθινή οδός. Να μελετάτε την ιστορία των παλαιών πατέρων. Να ηλεκτρίζεστε εκ των παραδειγμάτων των. Να εμπνέεστε από τας μορφάς των, να ενωτίζεστε τας διδαχάς των».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θυμήθηκε μια συμβουλή του είχε δώσει ο τότε ιερομοναχος και νυν όσιος της Εκκλησίας, Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης όταν είχε επισκεφθεί νέος την Αθωνική Πολιτεία, «να αγαπάτε και να προστατεύετε το Άγιο Όρος», την οποία συγκράτησε και έκανε πράξη από τον πρώτο χρόνο που ανέλαβε τα πατριαρχικά καθήκοντα του, ξεκινώντας το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό από το Άγιο Όρος. Θυμήθηκε, επίσης, συγκινημένος, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι στην ενθρόνισή του είχε έρθει σύσσωμη η Ιερά Κοινότητα.

Photo Credit @Petros Ampatzoglou

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ