Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:12

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Ας αφιερώσουμε την ημέρα στην ειρήνη όλου του κόσμου και στην αγάπη των λαών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ανάγκη για συμφιλίωση και αγάπη μεταξύ των λαών υπογράμμισε από το Κάιρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος κατά τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία από τον ναό του αγίου Νικολάου.

Ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος, σύμφωνα με το ekkairo.org, στέλνοντας μήνυμα αγάπης και συνύπαρξης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ας αφιερώσουμε την ημέρα για την ειρήνη όλου του κόσμου. Ας αφιερώσουμε την ημέρα στην αγάπη των λαών, και ας κηρύξουμε τις θάλασσες μέρος που βασιλεύει η ειρήνη και η συμφιλίωσή μας”.

Παρόντες στη πατριαρχική λειτουργία εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας της Αιγύπτου στους οποίους ο κ. Θεόδωρος είπε: “Σήμερα ήρθατε να μας πείτε τις ευχές σας μέσα από την καρδιά σας για να συναντηθούμε όλοι μαζί σαν αδέλφια κάτω από τη σκέπη του Θεού”, ενώ τις ευχές του στον πατριάρχη Θεόδωρο έδωσε και ο Κόπτης Πατριάρχης.

Εκ μέρους της ελληνικής πλευράς παρόντες ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ν. Γαριλίδης, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κύπρου, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής, ενώ την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου Fb

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ