Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 5:39

Παρουσίαση βιβλίου του Καθηγητή Μιχάλη Μαντζανά: “Η φιλοσοφημένη γυναίκα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Πραγματοποιήθηκε απόψε στο Σπίτι της Κύπρου η παρουσίαση βιβλίου του Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Μιχαήλ Μαντζανά “Η φιλοσοφημένη γυναίκα”.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, ο πρέσβυς της Κύπρου και φοιτητές της Φιλοσοφικής αλλά και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών καθώς ο συγγραφέας είναι και Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Για το βιβλίο μίλησαν η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Ισμήνη Κριάρη καθώς και η Aναπληρώτρια Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, Κίρκη Κεφαλέα.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών, αναφερόμενος στον τίτλο του βιβλίου “Η φιλοσοφημένη γυναίκα”, τόνισε στον χαιρετισμό του ότι “Φιλοσοφημένη γυναίκα είναι αυτή που εξεγείρεται και σπάει τα στερεότυπα των άλλων αλλά και του εαυτού της. Πραγματικά όμως φιλοσοφημένη γυναίκα και πραγματικά φιλοσοφημένοι άνθρωποι είναι όσοι βρίσκονται σε κοινωνία με τον Θεό”.

Ο κ. Συμεών επεσήμανε πως “Tο Μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως κατήργησε ορίστικά και αμετάκλιτα διακρίσεις, διαιρέσεις, ανισότητες, προκαταλήψεις, αδικίες και ανισότητες. Διότι ο Kύριος προσέλαβε την ανθρώπινη φύση στο σύνολό της, χωρίς φυλετικό διαχωρισμό και παρεκτός αμαρτίας. Kαι το Μυστήριο αυτο το διακόνησε μια γυναίκα, η όντως γυναίκα, η Παναγία μας”.

Έκλεισε λέγοντας πως “H σημερινή ημέρα, η λεγόμενη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι μια ημέρα που είναι αφιερωμένη σε άνδρες και γυναίκες, που είναι ακόμα εγκλωβισμένοι σε στερεότυπα, υπαγορευμένα από την ιδιοτέλεια και την φιλαυτία”.

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην κατηγορία Συμβουλευτική Φιλοσοφία /Αυτογνωσία, ενώ εισάγει έναν νέο όρο στη Φιλοσοφία, ο οποίος ονομάζεται Κινητοποιητική Φιλοσοφία. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μέσα από αυτό ταυτοποιείται και καθρεπτίζεται η σύγχρονη γυναίκα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ