Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 10:28

Παροναξίας: “Οι κάτοικοι της Πάρου αποχωρίστηκαν την Παναγία με δάκρυα” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Όταν ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδεύοντας το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής από την Πάρο, συγκίνησε με μια του φράση που είπε κατά την υποδοχή.

“Σήμερα Άγιε Πειραιώς και αγαπημένοι μου αδελφοί, φέραμε στον Πειραιά από την Πάρο ότι πολυτιμότερο έχουμε. Ότι ιερότερο και τιμαλφέστερο έχει το νησί της Πάρου, είναι η Παναγία η Εκατονταπυλιανή. Όπου το ιερό παλλάδιό της στέκεται εκεί για 17 ολόκληρους αιώνες. Από σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι του νησιού αποχαιρέτισαν προσωρινά και με δάκρυα στα μάτια την Παναγία , που έπλευσε από την Πάρο για να δώσει την ευλογία της στον Πειραιά και το υπόλοιπο λεκανοπέδιο της Αττικής”.

Όσο συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικος μετέφερε την στενοχώρια των κατοίκων της Πάρου για τον επ’ ολίγον αποχωρισμό της Εκατονταπυλιανής από το “παλάτι” Της και το νησί Της, ανάλογα συναισθήματα δημιουργεί και το video που ακολουθεί, με τους Παριανούς να αποχαιρετούν στο λιμάνι της Παροικιάς την Αρχόντισα του Αιγαίου, την Παναγία την Εκατονταπυλιανή.

Αναχώρηση της Ιερας Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής για τον Πειραιά και αποχαιρετισμός των Παριανών στη "μάνα" τους. Με το καλό να μας έρθεις πάλι!

Posted by George Chaniotis on Sonntag, 16. Oktober 2016

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ