Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 4:17

Παροναξίας Καλλίνικος: Μάταια ελπίζουν όσοι θέλουν να καταργήσουν την πίστη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιστορική μέρα για το νησί και το προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής χαρακτήρισε την 14η Αυγούστου ο μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

«Στη δύσκολη συγκυρία που διερχόμαστε ως χώρα θα έλεγα δε τη συγκεκριμένη μέρα που βρίσκεστε εδώ νιώθουμε έντονη την ανάγκη να βλέπουμε τους άρχοντες του τόπου μας να αγωνίζονται όχι μόνο με τα κοσμικά όπλα της πολιτικής και της διπλωματίας, τα όντως αναγκαία και απαραίτητα, αλλά και με τα πνευματικά όπλα της πίστεως» είπε με νόημα ο μητροπολίτης παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στις Βρυξέλλες όπου την ώρα εκείνη συνεδρίαζε το Eurogroup με θέμα την Ελλάδα.

Ο κ. Καλλίνικος συμπλήρωσε οτι «Βλέποντας σας ως προσκυνητή ενώπιον της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας μας, αισθανόμαστε περήφανοι και ευτυχείς διότι με την παρουσία σας απόψε εδώ εκτός από θεματοφύλακας του πολιτεύματος γίνεσθε και θεματοφύλακας της ορθοδόξου παραδόσεως μας η οποία όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι, ελάχιστοι πιστεύω, να την μειώσουν αλλοιώσουν ή και καταργήσουν αποτελεί πάντοτε αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ιδιοπροσωπείας και ταυτότητος».

ΜΑΤΑΙΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

Από τον ιστορικό ναό της Εκατονταπυλιανής, ο κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε και στα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό κατά της Εκκλησίας. «Στο διάβα αυτών των αιώνων πολλοί θέλησαν και επιχείρησαν με μανία να κατασβέσουν την φλόγα της χριστιανικής πίστεως. Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν με αιρετικές διδασκαλίες και δοξασίες να αποϊεροποιήσουν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και να σβήσουν από τις καρδιές των πιστών την ανάγκη τους να την τιμούν ως μητέρα του Θεού» είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε πως «Η λαμπρή παρουσία αυτού του προσκυνήματος από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη για την αλήθεια και την δύναμη της ορθοδόξου πίστεως και το ισχυρότερο επιχείρημα προς όλους εκείνους οι οποίοι ελπίζουν μάταια πως μπορούν να την καταργήσουν και να την αποβάλουν από την συνείδηση του λαού μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ