Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:31

Παροναξίας: “Κάποιοι ειδήμονες απεφάνθησαν να μην προβάλλονται οι Άγιοι στα σχολεία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την αντίθεση του προς την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την υποβάθμιση της εορτής των Τριών Ιεραρχών τόνισε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Ο κ. Καλλίνικος που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου, με αφορμή την εορτή των άγιων μητέρων των Τριών Ιεραρχών, υπογράμμισε πως «Κάποιοι ειδήμονες του υπουργείου απεφάνθησαν η ημέρα των Τριών Ιεραρχών να είναι αργία και να μην προβάλλονται οι Άγιοι στα σχολεία μας. Την ημέρα των Τριών Ιεραρχών πλέον, δεν κάνουνε τίποτα στα σχολεία. Ούτε τα παιδιά πηγαίνουν σε αυτά, ούτε οι καθηγητές. Αφού το υπουργείο σου λέει είναι αργία. Τι σημαίνει αργία. Τίποτα δηλαδή. Σε λίγα χρόνια, τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν στο σχολειό την ημέρα αυτήν και δεν θα γνωρίζουν ούτε το λόγο, αφού δεν θα γνωρίζουν καν τους Τρεις Ιεράρχες. Ύστερα θέλουμε κατά τα άλλα να προκόψουμε ως έθνος και ως κοινωνία».

Αναφερόμενος στον σημερινό εορταζόμενο Άγιο Συμεών τον Θεοδόχο, ο Μητροπολίτης Παροναξίας επεσήμανε πως «Ο κάθε λόγος του αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή που υποδέχεται τον Χριστό, είναι λόγος πνευματικός, λόγος ουσιαστικός και προφητικός», ενώ πρόσθεσε πως «Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος θέλει προφητείες. Θέλει να ακούει τι θα γίνει στο μέλλον και κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό και εξαπατούν τους ανθρώπους».

Στη συνέχεια ο κ. Καλλίνικος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του π. Ανθίμου Σαρόγλου, πρώην προϊσταμένου του ναού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγίου Χαραλάμπους, από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ