Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:23

Το πανηγύρι της μονής Αγ. Ραφαήλ στη Γρίβα Γουμένισσας- Λιτανεία με τα Χάλκινα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν από χθες στην ιερά μονή των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Γρίβα της Γουμένισσας για να τιμήσουν την μνήμη των τριών θαυματουργών αγίων.

Κάθε χρόνο, τη Λαμπροτρίτη, ημέρα μνήμης των τριών νεοφανών αγίων, η μονή γίνεται επίκεντρο εορτασμού για την ευρύτερη περιοχή της Γουμένισσας αλλά και του Κιλκίς. Πλειάδα επισκεπτών καταφθάνουν από διάφορα μέρη για να προσκυνήσουν τεμάχια λειψάνων των αγίων και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η μονή προς τιμήν τους.

Με τον τρόπο αυτό δείχνουν έμπρακτα οι πιστοί την ευλάβεια και την αγάπη τους στους τρεις νεοφανείς και ιδιαίτερα θαυματουργούς αγίους.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου. Το πρωί, ανήμερα της εορτής, ο κ. Δημήτριος προεξήρχε της πανηγυρικής αρχιερατικής θείας λειτουργίας στην οποία συμμετείχε ο ηγούμενος της μονής πατήρ Βησσαρίων Βάσσου, πατέρες της μονής και κληρικοί της περιοχής.

Τα αναλόγια κόσμησαν ο πρωτοψάλτης της ιεράς μονής Αγίας Θεοδώρας στη Θεσσαλονίκη κ. Ιωάννης Χασανίδης και ο πρωτοψάλτης της μονής πατήρ Ραφαήλ Γκουρβέλος, πλαισιούμενοι από πολυμελή χορωδία, στην οποία συμμετείχαν έφηβοι και νεαροί άνδρες, μαθητές των δύο πρωτοψαλτών.

Μετά τη θεία λειτουργία, στον προαύλειο χώρο της μονής πραγματοποιήθηκε λιτανεία τεμαχίων λειψάνων των αγίων τα οποία φυλλάσσονται στην μονή, υπό τους ήχους των περίφημων Χάλκινων της Γουμένισσας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ