Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:51

Πανηγύρισε ο Άγιος Ιωάννης ο Κυνηγός με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκε το απόγευμα ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό επί της οδού Βουλιαγμένης.

Συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, ο κ. Ιερώνυμος έγινε δεκτός με θέρμη τόσο από τους ιερείς όσο και από το πολυπληθές πιστό κόσμο της περιοχής, που με ευλάβεια ζητούσε την ευχή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσκύνησε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Νικολάου του Πλανά που βρίσκεται στην μέση του ναού όπου υπηρέτησε ως ιερέας και άναψε ένα κερί.

Από τη στιγμή της αφίξεώς του στον ναό, οι πιστοί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βγάλουν μια φωτογραφία με κάθε ηλεκτρονικό μέσο, κινητό τηλέφωνο, μικρές κάμερες αλλά και διάφορες φωτογραφικές μηχανές για να απαθανατίσουν μια στιγμή με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στο λόγο του, ο προϊστάμενος του Ναού και Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου και το μαρτύριο του που πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους τους πιστούς, όπως σημείωσε.

Αμέσως μετά, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τον ερχομό του στην ενορία και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του, που, όπως είπε στο εκκλησίασμα, το βλέπει καθημερινά ο ίδιος στην Ιερά Σύνοδο.

Μετά την απόλυση και αφού ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο τα χρόνια πολλά, ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτησε τους πιστούς με υπομονή έναν προς έναν, δίνοντας την ευχή του στους ενορίτες του Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού.

Στο κέρασμα, ο π. Ιερώνυμος, εκ μέρους των ιερέων, τίμησε τον π. Παναγιώτη Σαμαρά, εφημέριο του ναού για την μεγάλη διακονία του τόσα χρόνια στον ναό και τον ευχαρίστησε για την πνευματική δύναμη που αντλούν οι ιερείς από τον ίδιο. Ο Αρχιεπίσκοπος, τέλος, του παρέδωσε τον τιμητικό επιστήθιο σταυρό που του προσέφερε η ενορία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ