Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 13:25

Πανηγυρικό συλλείτουργο για τον Όσιο Πορφύριο στο Μήλεσι (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μήλεσι – Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως Κυρίου στο Μήλεσι Ωρωπού, το μοναστήρι που ίδρυσε με τους κόπους Του, ο ίδιος ο Γέροντας Πορφύριος.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος, ενώ στην θεία λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου.

Η προσέλευση των πιστών ήταν και φέτος πολύ μεγάλη παρά το δριμύ ψύχος, ενδεικτικό της μεγάλης ευλάβειας του κόσμου στο νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας.

Συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παρόλο που η σημερινή ημέρα ήταν εργάσιμη, μεγάλη ήταν η προσέλευση από πιστούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι επισκέπτονταν και προσκυνούσαν και το κελλάκι του Αγίου κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας.

Αξιοσημείωτη και η παρουσία του πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη, ο οποίος συμπροσευχήθηκε και στο τέλος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου και ποιμενάρχη κ. Ιερωνύμου, καθώς το Ησυχαστήριο αποτελεί κανονικό έδαφος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ ευχαρίστησε τους δύο αρχιερείς που τόσο στον εσπερινό όσο και στη λειτουργία λάμπρυναν την φετινή πανήγυρη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Μελίτων ο οποίος αναφέρθηκε στην απλότητα, την ταπείνωση και αγάπη του Αγίου. “Οι άνθρωποι που πολλές φορές την ταπείνωση την περιφρονούν, περιφρόνησαν τον Άγιο. Ο Άγιος Πορφύριος όμως ήταν ο απεσταλμένος του Θεού. Σε μια εποχή όπου εψύγη η αγάπη των πολλών, έρχεται μέσα σε αυτήν την παγωνιά ο Άγιος Πορφύριος να μας διδάξει την αγάπη του Χριστού, την οποία έζησε βιωματικά. Και αγάπησε τόσο πολύ τον άνθρωπο ώστε κάθε προερχόμενον από μακρυά ή κοντά, από πολύ πρωί ή αργά το βράδυ να του μεταδώσει το μήνυμα της αγάπης και της σωτηρίας”.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, για την κανονική άδεια να συμμετάσχει και φέτος στους εορτασμούς του Οσίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ