Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:27

Πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση στην Αγία Γλυκερία Πετρούπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέγας τελέστηκε απόψε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Γλυκερίας στην Πετρούπολη, όπου και εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τη θυσία της Αγίας Γλυκερίας. “Έμεινε στην αιωνιότητα για το θάρρος, τη σεμνότητα και την ομολογία της. Η ζωή της αποτελεί παράδειγμα ως και τις μέρες μας. Να ομολογούμε την πίστη μας ενώπιον της κοινωνίας, ακόμη και αν αυτή είναι εχθρική προς τον Χριστό. Το να είμαστε χριστιανοί, είναι η μεγίστη τιμή που μας έδωσε ο Χριστός”.

Κλείνοντας, τόνισε πως “Το προσκλητήριο για τη βασιλεία Του, έχει διαχρονικό χαρακτήρα, αρκεί να ομολογήσουμε με τη ζωή μας την πίστη μας σε Εκείνον”.

Εν συνεχεία ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Γλυκερίας, στους γύρω από τον ναό δρόμους.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε και δια μέσω του προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στην ενορία του οποίου ανήκει το παρεκκλήσιο της Αγίας Γλυκερίας. Ευχαρίστησε τους ιερείς για τη συμμετοχή τους, τους τοπικούς φορείς και τον δήμαρχο Πετρουπόλεως, την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, που συνόδευσε την εικόνα, καθώς και τους εκατοντάδες πιστούς, που κατέκλυσαν το παρεκκλήσιο και ακολούθησαν τη λιτάνευση έως το τέλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ